2 Mart 2015 Pazartesi

İzlediğim Yerli Diziler

Hu hu!

Bugün kendimce bir aydınlanma yaşadım, meğersem neredeyse haftanın her günü bir dizi izliyormuşum TV karşısında. Çay içme saatimiz akşam saat sekiz sularına tekabül ettiği için çay-sohbet-tv eşliğinde ailecek oluyoruz, aslında kardeşlerim olmuyor sadece ben annem ve babam oluyoruz zira evde çaykolik olan kişiler biz oluyoruz. Annemle babamın belli başlı dizileri vardır, ben de çay içerken çoğuna eşlik ederim. Madem bu kadar çok dizi izliyorum, dizikolik olma yolunda ilerliyorum o halde kısa kısa yazayım da insanlar neler izlediğimi görsün, merakı giderilsin dedim. Bu kız hangi dizileri izliyor acaba diyen kitleler olduğunu biliyorum! :P

Pazartesi, bizim için aile iki odaya bölünüyor. Çünkü aynı gün Karadayı ve Paramparça gibi iki iddialı isim var. Babam Karadayı, annem ve ben ise Paramparça’yı izliyoruz.




Pazartesi – Paramparça




paramparça



Konu klişe lakin ilgiyle izliyoruz :) Doğumda karışan iki kız çocuğunun yıllar sonra tesadüfen karışıklığın ortaya çıkmasıyla karışan hayatını anlatıyor dizi. Biri zengin biri fakir iki aile mevcut elimizde. Her iki tarafında evlilikleri sorunlu, tek aşkları çocuklar. Çocuklar için görüşmeye başlayan zengin baba ve fakir anne arasında yaşanan etkileşimle ilişki boyut değiştirir. 

Aslında fakir olması gereken lakin karışıklık sonucu zengin büyüyen Cansu ve tam tersi durumda olan fakir bir hayat yaşayan Hazal’ın gerçek ortaya çıktıktan sonra öz ailesiyle tanışmasıyle devam eden bir seri. Her iki ailede çocukları vermek istemez ama fakir hayat yaşayan Hazal, aslında zengin bir ailenin çocuğu olduğunu öğrenince o aileye geçmek için çırpınır. Tabii biz de ekran karşısında yaptığı şeylere sinirlenir dururuz annemle :) Cansu naif, uyumlu, sevgi dolu anlayışlı bir kızken Hazal tam aksi gözük yükseklerde, fakirlikten bıkmış, zengin bir hayat yaşamak için çırpınan bir genç kız.

Keriman karakterine çok gülüyoruz izlerken, sanırım genel anlamda en sevilen karakter de bu kadın :) Dizinin tek kötü yanı her Türk dizisi gibi fazla uzun: Yerli dizi yersiz uzun!


Salı – Aşk Yeniden


aşk yeniden


Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy’un başrollerinde oynadığı dizi yeni başladı. Uzun süredir tanıtımları dönüp duruyordu. Açıkçası tanıtım hoş gözükse de gözüme nedense sıkıcı uzun ağdalı bir dizi olacağını düşünüyordum lakin ilk bölümü izleyince şaşırdım çünkü son derece eğlenceli bir romantik-komedi dizisi vardı karşımda :) Buğra Gülsoy’a romantik-komedi çok yakışmış daha önce böyle bir rolde oynanamamış olması üzücü.

Derin Şevket karakterine ve yaptıklarına çok gülüyorum. Yanındaki tayfasına ise kaza olayını anlattıkları sahnede çok güldüm :) Hep aynı tarzda dizilerden sıkılmış olanlar için Aşk Yeniden sevimli bir alternatif. Konu güzel, espriler fena değil tam seyirlik çıtır bir dizi.


Çarşamba – Poyraz Karayel

poyraz karayel

Çarşamba günleri önceden Kara Para aşk izliyordum ama dizinin ikinci sezonunu hiç beğenmediğim için çoktan bırakmıştım. Birinci sezon finaliyle birlikte dizi de final oldu benim için. En önemli sır ortaya çıkınca izleyesim gelmedi daha fazla. Annem ve babam Kara Para aşk izlerken ben diğer odada Poyraz Karayel izliyorum.

Poyraz Karayel, bilinçli olarak beklediğim bir diziydi. Çok uzun bir tanıtım süreci vardı bir türlü yayın tarihi açıklanmadı dizinin nihayet yayınlandığında ise bildiğin yaz mevsimindeydi dizi :)

Eğlenceli, temposu yüksek, aksiyon-romantik-komedi tadında bir dizi. Yan karakterleri seviyorum özellikle Sefer ve Zülfikar ikilisinin sahneleri favorim! Zülfikar’ın her bölüm verdiği mesajı seviyorum :) Sosyal medyada kırmızı ışık – küresel sermaye videosunu çokça gördüm herkes sevmiş anlaşılan :)

Burçi Terzioğlu ve İlker Kaleli birbirine çok yakışmış. Annem her ne kadar İlker Kaleli’yi rol için beğenmese de bana göre cuk oturmuş :) İlk kez izliyorum bu adamı, sevdim ama şimdiden.

Perşembe – Ortama uyum sağlama günü


asla vazgeçmem - kocamın ailesi


Perşembe günü bariz bir dizimiz yok önceden Aramızda Kalsın’ı izlerdik ailece ama o bitince boşlukta kaldık fıldır fıldır dizi aradık o gün için :P Şimdilerde bizimkiler show TV’de başlayan “Asla Vazgeçmem” dizisine bakıyor, ben de uyum sağlıyorum (çay neredeyse ben o odadayım! :)) ama her sahnesiyle alay ederek bakıyoruz. Saçma ve absürd sahneleri var, oyunculuklar da bir tuhaf sanki. 3 yıldır ot gibi yatan koma hastası kadının tam da eski kocasının evlendiği gün uyanması, kendini hala evli zannetmesi, oğlunu hatırlamaması, komada uzun yılardır kaldığını öğrenince ilk iş aynaya bakıp yaşlandım diye ağlaması sdljghaskjlskdf her sahnesinde dalga geçiyoruz. Zaten dizi iki bölüm falan yayınlandı. Arada fox’a Kocamın Ailesi’ne geçiş yapıyoruz ama o da ayrı bir sakız dizi. Her şey bariz ortada olmasına rağmen gerizekalıların hiçbiri gerçeği bulamayınca hop zap yapıyoruz diğer kanallara.

Perşembe günü dizimiz yok anlayacağınız titriyoruz dizisizlikten o gün. Neyse ki çayımız var :)

Cuma – Karagül


karagül


Karagül’ü izlemiyorum annemler izliyor ben o gün flaşa kore dizisi atıp diğer odada kdrama izliyorum. Son zamanlarda stokta dizi olmayınca annemlere katıldım. Annemler de düzenli takip etmediğinden ilk sezondaki olaylara vakıf değil. 3-4 haftadır izliyorlar, bir şeyleri artık çözmüşler ama ben habire soru sorunca kızıyorlar tabii. Bir tek Kenadal’ın herkese bağırdığını ve oğlunun hastalığı için türlü şeyler yaptığını biliyorum. Bir de adı Kendal olmasına rağmen Gendal demelerini :D Nerenin şivesi konuşuyorlar çözemedik. Dizinin çekim yapıldığı Halfeti muhteşem bir yermiş ama bir dahaki Antep ziyaretimizde, Urfa’ya da uğrayacağız sırf bu sebepten.

Cumartesi – Güllerin Savaşı


güllerin savaşı


Gülru ve Gülfem oluyor savaşan güller. Esas adam Ömer Bey hoş bir karakter sırf onun için diziye bakıyor olabilitem fazla :) İkinci adam ise Gülru’ya yanık psikolojik rahatsızlığı olan Cihan. Bir de Gülru’nun eski sözlüsü Mert var. Şimdiye kadar saydığım tüm erkekler Gülru’ya aşık :D Gülru ise Ömer Bey’e aşık lakin rakibi çok güçlü zira Gülfem de Ömer’in peşinde. Son bölümlerde Gülru intikam uğruna Cihan’a yanaşmış olsa da finalde muhtemelen Ömer’e kavuşacak. Son birkaç haftadır izlemiyorum bu diziyi, sıkıldım. Annemler izliyor ben de çay boyunca eşlik ediyorum çok sıkılırsam çayımı alıp diğer odaya kaçıyorum kdrama izlemek yahut kitap okumak için.

Pazar – Gönül İşleri


gönül işleri


Pazar günü demek Timuçin Esen dolayısıyla Gönül İşleri demekti benim için fakat son 3-4 bölümdür diziyi kaçırıyorum ve artık izlemiyorum. Denk gelince bile izleyesim gelmiyor. Başını kaçırdığım diziyi ve üst üste birkaç bölüm izleyemediğim diziyi bırakıyorum :)



Bu yazıyı mime çevirecektim ama hiç dizikolik blogger görmedim twitter’da, paslayacak adam yok :) Ben zaten hepinizin yerine dizi izliyormuşum mübarek. Çay saatinin 8 suları olması bana bu şekilde etki ediyor maalesef. Poyraz Karayel ve Aşk Yeniden izlenir gerisi cıks ;) 

4 yorum:

  1. salam. :)) doğrusu çoxdandır baxdığım türk serialları yox dərəcəsindədir. Ancaq yemək yediyim zamana dənk gəldiyi zaman zəngin qız fakir oğlan və ya 80lər izləyirəm arada. Hər bölüm izlədiyim dizi/serial yoxdur. Amma bu aşk yenidəni izləyənlərin çox təriflədiyini görürəm sən də onlardam birisən. ;) Başlasammı? tez bezmərəm? bir az hər seriala baxa bilən tip deyiləm. Dəyərmi baxmağa? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk Yeniden eğlenceli romantik-komedi tadında drama bağlayıp izleyiciyi süründürmeyen çerez bir dizi. Bence bir iki bölüm izle bak, hoşuna giderse takip edersin :) Zaten daha 3 bölüm falan yayınlandı.

      Sil
  2. Anam sen iyice teyze olmuşsun.
    Örgün var mı örgün? =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında altın günlerine de gideceğim :D

      Sil

Hu hu!
Pek sevgili blog ziyaretçilerim. Lütfen sadece blog linkinizi bırakıp kaçmayınız. Kullanıcı adınıza tıkladığım zaman zaten blogunuza ulaşabiliyorum ben :) Blog linki yazıp kaçan ziyaretçilerin yorumlarını spam olarak işaretlediğimi bilgilerinize arz ederim^^